• 70 11 13 00
 • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Eurogarant certificering

Cert runde logo

Hvorfor certificering

At opnå en anerkendt certificering er et vigtigt redskab til at skabe fokus på ens virksomhed. Kvalitet er en vigtig parameter, når der skal forhandles med indkøbere. At en standard er anerkendt også i andre lande, gør standarden endnu mere attraktiv.

Hvad er Eurogarant standarden

 • 100 % gennemsigtig
 • 100 % uafhængig auditeret
 • Europæisk anerkendt
 • Procesoptimeringsværktøj
 • Ledelsesværktøj
 • Markedsføringsværktøj
 • Fri for foreningstvang
 • Ingen krav om anvendelse af bestemte værksteder/underleverandører
 • Lever op til bilproducentkrav, garantisikring iht. EU gruppefritagelsen/EURO 5 og Højesteretsdom Tyskland 2010

Hvem kan certificeres

 • Karrosseriværksteder
 • Autolakerings virksomheder
 • Autoværksteder med en skades- og / eller lakafdeling
 • Bilforhandlere med en skades- og / eller lakafdeling
 • Køretøjsopbyggere
 • Autoophuggere
 • Autoglas virksomheder
 • Dele- og udstyrsleverandører

_____________________________________________________

Eurogarant Supplier

Et værktøj til optimering af kvalitet og procedurer.

Supplier omhandler virksomheder, der leverer dele, udstyr, værktøj, viden mv. til autoskadebranchen.

Følgende virksomheder er certificeret iht. Eurogarant Supplier:

 • Scan Auto Dybbroe Group A/S – skadesdele

_____________________________________________________

Eurogarant lak og karrosseri

Europas eneste anerkendte standard indenfor lak og karrosseri!

Eurogarant standarden blev etableret i slutning af 80’erne. Siden det har Eurogarant udviklet sig til den eneste anerkendte europæiske kvalitetsstandard på området. I mange lande, og også i Danmark, omfatter Eurogarant certificeringen både frie og forhandlerværksteder. Standarden findes også i udlandet til andre dele af branchen, her i blandt køretøjsopbyggerne, mekaniske værksteder, autoophuggere, autoglas og Smart repair.

Når skaden er sket

carcrash

Eurogarant® kvalitetsstandarden sikrer en høj kvalitet og vedvarende sikkerhed i bilen, også efter en skade er oprettet. Certificerede Eurogarant værksteder opretter og lakerer alle mærker i henhold til fabrikkens vejledning og sikrer dermed garantiforhold i bilen.

Godkendt kvalitet er din fordel
Den tyske højesterets domstol har den 13. juli 2010 i dommen VI ZR 259/09 besluttet – Eurogarant® ligestilles med mærkeværksteder på lak- og karrosseriområdet, netop fordi standarden auditeres af uafhængige godkendte institutter. Dette betyder i klartekst for kunden, at et Eurogarant® værksted leverer minimum den kvalitet der kræves af bilfabrikanterne overfor mærkeværkstederne.

Høj troværdighed og effektivitet
Formålet med Eurogarant certificeringen er, at tilbyde værksteder et effektivt værktøj til at opnå troværdighed og skabe sikre rammer omkring kundens bil. Eurogarant bidrager også til at skabe større effektivitet og opkvalificering af hele virksomheden, hvad angår kvalitetstanken og de faglige kompetencer.

Værksteder, der er allerede certificeret, har oplevet væsentlige forbedringer på virksomheden, samt at deres indsats er i dag anerkendt af mange forsikringsselskaber.

 
Hvilke værksteder kan certificeres?
Alle værksteder kan blive del af Eurogarant og dermed kvalitetsstandarden efter eget valg, og ved at sige ja til at overholde Eurogarant kravene. Den omfattende kvalitetskontrol inkluderer både værkstedet, kundefaciliteter, værktøj, maskiner, kvalifikationer, efteruddannelse, reparationer og skades håndtering.

 

eurogarant_koncept

Dermed sikrer man at de biler, der repareres af et certificeret og godkendt Eurogarant værksted, bibeholder den samme sikkerhed, som før skaden er sket.

Ekstern kontrol og auditering

Eurogarant standarden bliver løbende kontrolleret af FDM kvalitetskontrol, Teknologisk Institut og Eurogarant Danmark, for at sikre kvaliteten og overholdelse af standarden til gavn for bilisterne. FDM kvalitetskontrollen er certificeret iht. ISO9001, og alle Eurogarant dokumenter skal godkendes af Norsk Veritas, så de overholder deres krav.

Ekstern værktøjs- og udstyrskontrol

For at sikre at både værktøj og udstyr er i orden, er der indgået en samarbejdsaftale med Teknologisk Institut om en årlig kontrol af det relevante værktøj og udstyr, der anvendes i forbindelse med reparation af trafikskadede biler.

 

 

_____________________________________________________

Hvorfor er det så vigtigt at oprette bilen korrekt?
Når en bil udvikles på fabrikken, så har man stor fokus på, at passagererne ved et uheld kommer mindst muligt til skade. Derfor er karrosserier udviklet til, at optage energien, der udvikles ved et uheld, så passagerkabinen holdes i stand.Når airbagene udløses, så er det en eksakt timing i forbindelse med karrosseriets “sammenkryldning”, som herefter aktiverer udløseren, der tænder airbagen.Videoen viser, hvad der sker, hvis et karrosseri oprettes forkert, hvilket kan føre til en forsinkelse på kun 10 millisekunder – se selv effekten.

Læs også artiklen fra den 16. september 2013 i Motormagasinet.

 

Guldmedlemmer

 

Medlemskaber